streda 26. septembra 2012

Small new in for autumn!

Ahojte drahé čitateľky,
dnes som pre vás pripravila len krátky príspevok s pár vecami, ktoré som chcela a stihla si zaobstarať na jeseň. Samozrejme, môj wish-list ešte neskončil. Vždy sa nájde niečo čo by sa nám zišlo. Veď to určite dobre poznáte! ;)

Hi my dear friends, 
today only short post with a few new things for autumn. Of cours my wish-list is more longer. There is always something what we need in our wardrobe. After all, I am sure you know it ! ;)

Tmavá smaragdovozelená kabelka F&F, ktorú som si kúpila ešte v Prahe.
Bola zlacnená z 19€ na 11€ takže by bol hriech ju tam nechať!
Je veľká, takže ju využijem aj do školy a lesklá! To je moje :)

Dark emerald green handbag F&F that I bought in Prague.
Price was reduced from € 19 to € 11 so it would be a sin to leave it there!
It is big, so it will use the school and shiny - This is mine ! :)



 Ďalšia vec, ktorú som si zadovážila sú tieto krásne čierne jesenné topánky na platforme. Bola to láska na prvý pohľad. Už minulý týždeň som ich obzerala a musela som sa po ne vrátiť!

Another thing I should equip are these beautiful autumn black platform boots. It was love at first sight. Last week I have looked around and I had to go back for them!



Po 4 krásnych mesiacoch voľna, cestovania a užívania si života štartujem svoj prvý rok na vysokej škole. Aby som nemusela neustále nosiť šošovky, zvolila som zdravšiu alternatívu a zadovážila si dvojo nových okuliarí (P&P a Patricia Tusso) a zároveň aj dva nové módne doplnky.

After 4 months of beautiful holidays, traveling and enjoying life I am student again, because I am starting my first year at college. I wanted to live healthier,so i decided to buy two new glasses in order not having to wear my lenses all the time. In my opinion the glasses will be the better choice cause it will be both -more healthy and also a fashion item.



Posledná novinka je kozmetického charakteru. Dostala som dobré recenzie na tieto Oriflame produkty a preto som sa rozhodla, že ich vyskúšam.
Oba, aj denný krém aj pleťová maska by mali redukovať maz , takže pre mňa, vlastníčku mastnej pleti je to ako stvorené. Uvidíme, či to splní účel. Ak by vás tieto produkty zaujímali bližšie, môžem ich pre vás neskôr aj zrecenzovať.


Latest news is something from cosmetic things. I got good reviews at these Oriflame products and so I decided to try them out.

Both the moisturizer and face mask should reduce sebum, so for me, like an owner of oily skin it´s great . Let's see if it would serve the purpose. If you interested in these products more closely, later I can made a rewiev for us.




Včera ma však potešila ešte jedna vec! Stala som sa víťazkou jednej krásnej Giveaway u Madaleny (jej blog nájdete TU) Určite vám tu ukážem svoju výhru keď mi ju poštár prinesie.
 Ďakujem krásne ! 

Yesterday I won one great Giveaway on Madalena´s blog ( we can see it HERE)
I am very happy and you can be sure I´ll show you my great presents.
Thank you so much!

Tak čo páči sa vám niečo z môjho new-inu?
Prajem Vám krásny zvyšok večera.

Do you like something from my new-in?
Have a great evening.
Adriana

pondelok 24. septembra 2012

My care for beautiful hair

Ahojte
Dnes vám prinášam článok, ktorý sa bude týkať starostlivosti o vlasy. Všetky dobre poznáme staré známe "Vlasy, sú korunou krásy" a tak to naozaj je. Správny účes a dobrá kvalita vlasov naozaj dokážu dodať šmrnc a zakryť iné nedostatky. Vlasy sú to,čo nás robí takými krásnymi a výnimočnými  a preto mi určite dáte za pravdu, že si zaslúžia len tú najlepšiu starostlivosť. Oni nám to potom určite oplatia!

Každá z nás dostala do vienka inú kvalitu, farbu a napokon aj druh vlasov. Preto prvým bodom nášho programu by malo byť to, aby sme vedeli všetko o svojej hrive a mohli tak zvoliť aj vhodné prípravky.
Ja mám vlasy rovné, veľmi jemné a myslím, že tak akurát husté. Napriek tomu som si aj ja prežila zbytočné fénovačky, žehlenia a aj farbenia. Moja pôvodná farba vlasov je špinavý blond, no už dva roky som spokojná tmavovláska.


Možno by ste čakali, že v mojej vlasovej výbave bude veľa prípravkov ale opak je pravdou. Nikdy som sa o vlasy príliš nestarala, ba naopak som ich veselo ničila. Ale oni mi to potom aj patrične zrátali, keď sa mi štiepili, konce boli úplne suché, prestali rásť a na môj vždy dlhý a hustý vrkoč mi zostala len matná spomienka. 
Pred dvoma rokmi som sa rozhodla, že s tým niečom urobím. Už dlho v mojej hlave rezonovala myšlienka, že by som skúsila nejakú tú  čokoládku a zmenila svoj špinavoblondový stereotyp. Z čokoládovej sa stala čierna, ale zvykla som si. Vlasy som si prestala žehliť, fénovala som si ich len v nevyhnutných prípadoch a začala ich viac rozmaznávať. Takto postupujem až dodnes a myslím si, že moje vlasy prešli znovuzrodením.
Toľko z kroniky mojich vlasov a poďme k spomínaným produktom.


Toto sú všetky vlasové produkty, ktoré sa momentálne nachádzajú v našej kúpeľni.
Nemôžem všetky 100% vychváliť, ale pokúsim sa vám ich predstaviť aj so svojimi mínusmi. Každej predsa vyhovuje niečo iné.

1. GLISS KUR- hair repair

Začnem tým najlepším šampónom, ktorému som verná už dlhšiu dobu. Všeobecne GLISS KUR od Schwarzkopf je naozaj kvalitná vlasová kolekcia. Vyskúšala som už niekoľko druhov šampónov tejto značky a nie je nič čo by som im vytkla. Po umytí mám vlasy hebké, lesklé a navyše krásne voňajú!
Tento šampón je určený pre vlasy so sklonom k štiepeniu. Obsahuje 7 regeneračných olejov, ktoré zabraňujú štiepeniu končekov a navyše aj komplex tekutého keratínu, ktorý sa podieľa na odstraňovaní poškodenia vlasu na povrchu a aj vnútri.

Môj tip! Neumývajte si vlasy príliš horúcou vodou a zvoľte radšej vlažnú. Zabránite tak nadbytočnému tvoreniu kožného mazu a vlasy sa vám nebudú mastiť tak rýchlo :)

2. Syoss - silicone free, COLOR&VOLUME

Farbenie je ďalší zásah pre naše vlasy a napriek tomu, že v dnešnej dobe sú farby na vlasy naozaj šetrné a kvalitné, časté farbenie naše vlasy ničí. Preto nasleduje ďalší šampón a kondicionér, tentokrát od Syossu. Oba sú novinkou a boli vyvinuté práve pre farbené a melírované vlasy. Neobsahujú silikóny, parabeny ani parafíny. Sľubujú intenzívnu ochranu farby pred vyblednutím a žiarivý lesk naším vlasom.
So Syoss produktmi som celkom spokojná, ale mám pocit, že po ich použití mám vlasy dosť rýchlo mastné. Vyhráva teda šampón číslo jedna, ale som zástancom striedania.

Môj tip! Po umytí si vlasy nasilu nedrhnite, len si ich mokré zabaľte do uteráka. Nechajte nech sám vsiakne prebytočnú vodu a zabránite tak rozštiepeným končekom :)

3. Balea - balsam

Mojou ďalšou nevyhnutnosťou po umytý vlasov je balzam. Vyskúšala som ich už mnoho a momentálne mám jeden značky Balea. Tento balzam som si kúpila hlavne kvôli krásnej a okúzlujúcej kokosovej vôni, ktorá nesklamala. Balzam navyše obsahuje UV-filtre, extrakt z kokosu a mliečne lipidy. Za hladké vlasy vraj vďačíme vitamínu B3 a B5.
Ja mu však dávam nálepku priemerný.

Môj tip!  Nevyberajte šampón podľa toho ako veľmi pení. To že šampón krásne pení vám nezaručuje, že je ak kvalitný a vaším vlasom pomáha. Niekedy je menej viac :)

4. GLISS KUR - hair repair expres balsam

Po umytí si presušené vlasy nastriekam sprejom od GLISS KUR. Má rovnaké účinky ako už spomínaný šampón a  po jeho aplikácii sa vlasy dajú krásne rozčesať. Okrem toho sú lesklé a voňavé. Používam ho vždy pred príležitostným žehlením, či fénovaním. 
Bez tohoto krásavca si neviem predstaviť ani deň, takže mu určite dávam 1*.

Môj tip! Ak vám vlasy po umytí elektrizujú, nechajte ich uschnúť zabalené v uteráku a potom do nich votrieť kúsok hydratačného krému :)

5. AVON - Advance techniques mirror shine spray

Hoci nie som fanušík vlasových produktov od AVONu, tento sprej sa im naozaj vydaril. Je určený pre všetky typy vlasov a zaručuje nádherný lesk. Toto tvrdenie môžem odsúhlasiť Vlasy sú po nanesení či už na mokro alebo na sucho naozaj lesklé. No pozor! Ak máte vlasy jemné ako ja, stačí si dať len trošku aby ste predišli mastnému efektu.

Môj tip!  Nepreháňajte to s prípravkami na vlasy aby ste ich zbytočne nepreťažili. Občas im dajte aj oddýchnuť, uvidíte, že sa to vyplatí :)

6. Combs and hair-brushes

Ďalšia dôležitá súčasť našej starostlivosti je česanie. Je nevyhnutné aby sme s našimi vlasmi narábali čo najšetrnejšie. Mali by sme mať viac druhov hrebeňov, podľa toho aký máme tip vlasov,alebo či ich češeme mokré/suché. Predídeme tak zbytočnému trhaniu vlasov či bolesti pri ich česaní.
Na mokro používam riedky hrebeň a na úpravu za sucha zas hustý. Pri tvarovaní účesu, či fúkaní vlasov siaham na okrúhlu kefu.

Môj tip! Pravidelne navštevujte kaderníka. Čím skôr sa zbavíte starých a poškodených končekov, tým rýchlejšie sa objavia nové zdravé vlasy :)


Ak by ste v tomto príspevku očakávali laky, gély, vosky či iné podobné vlasové prípravky, asi by ste čakali márne. Nepoužívam nič z toho, možno práve kvôli tomu, že moje vlasy sú jemné alebo aj preto, lebo mám pocit, že tieto produkty mi vlasy zbytočne iba mastia a lepia. Že sú skôr na škodu ako na úžitok.
Preferujem slobodu vlasom s čo najmenším zaťažením. Veď si ich farbím, tak to musím nejako kompenzovať :)

Ó vlasy, vlasy, vlasy!
Sú témou, ktorá sa nedá zhrnúť do jedného príspevku. Mohli by sme sa tu baviť o farbení, strihaní, o tom, ktorej aký účes pristane, a o ďalších rôznych aspektoch, ktoré s vlasmi súvisia.
Ak sa vám tento článok páči, určite časom načriem aj do iných oblastí čo sa vlasov týka.

Akú vlasovú kozmetiku najčastejšie používate?
Máte nejaké skúsenosti so spomenutými prípravkami?
Čo sa vám na vašich vlasoch nepáči a chceli by ste to zmeniť?

Budem sa tešiť ak zanecháte svoj komentár a napíšete niečo o vás a vašich vlasoch
Prajem vám krásny utorok a veľa sily v školských laviciach!
Adriana 

nedeľa 23. septembra 2012

We have a winner!

Krásny večer milé čitateľky!

Konečne nadišiel ten deň, kedy sa dozviete výhercu mojej prvej Giveaway. V prvom rade by som sa  chcela poďakovať všetkým súťažiacim.  Zapojilo sa vás naozaj veľa a zanechali ste mi veľmi milé komentáre. Potešil ma každý jeden a určite sa budem snažiť postupne vytvárať také články, aké by ste si priali.


Prejdime teda k tomu najhlavnejšiemu.
 Víťazku vyžreboval random.org, aby to bolo spravodlivé voči každému kto sa zapojil. Keby som mohla tak by som vás odmenila všetky :)
No výherca môže byť len jeden a tak malú radosť do ďalšieho školského týždňa urobím súťažiacej s menom Deni, ktorá zanechala posledný - 44. komentár.
Gratulujem! :)

Ostatné súťažiace -  nemusíte byť smutné, pretože už čoskoro pripravím ďalšiu Giveaway!

Ako napísala naša výherkyňa , chcela by tu nejakú recenziu na obľúbenú kozmetiku alebo prípravky na vlasy. Tak som sa rozhodla že jej vyhoviem a preto vás v nasledujúcich dňoch čaká článok o starostlivosti pre vlasy - korunu krásy, v ktorom by som vám rada predstavila mojich vlasových pomocníkov.

Prajem krásny zvyšok nedeľného večera,
Adriana 

utorok 18. septembra 2012

Flashback from Prague!

Ahojte!
V nedeľu som sa vrátila z už spomínanej pražskej návštevy. Našli sa veci, ktoré neboli také, ako by človek očakával, ale povedzme si na rovinu čo je bezchybné? Prezerám fotky, ktoré sa mi s odstupom času nezdajú také zlé, ako vtedy keď vznikli. Už som odpustila foťáku to, že v pochmúrnom jesennom počasí nedokáže odfotiť výhľad zo Staromestkej veže bez toho aby miesto historických budov bol jeden šedý fľak, a zabudla som aj na dážď, ktorý ma donútil kúpiť si nový dáždnik.
Zostali len tie najlepšie spomienky. 

Pridávam pokračovanie fotiek z nasledujúcich dvoch dní, ktoré som strávila v stovežatej. 
Túlali sme sa po Vyšehrade,ktorý je naozaj jedinečný. Najmä v slnečný septembrový deň, kedy okolitá príroda doslova hrá farbami. Toto je to, prečo tak milujem jeseň!
Boli sme sa pozrieť aj na Vítkov, kde sa nachádza socha Jána Žižku. Kedže mám rada dejiny, zaujímalo ma to a tak isto to bolo miesto, kde sa aj Radka ocitla prvýkrát. Večer nesmel chýbať drink s Radkinimi sympatický kamarátkami, ktoré som spoznala naozaj veľmi rada.
Posledný deň sme sa poprechádzali popri Vltave, zamierili sme na Václavák na drobné nákupy (konečne mám novú kabelku!) a ukončili to tým najlepším koláčom na svete.
Tak takýto som ja mala výletík, kochajte sa!

Hello everyone!
On Sunday I returned from my Prague trip as you know. Some things wasn´t how I expected, but honestly -  what is absolutely perfect in our lives? Now, I am looking at these photos, which after three days suddenly aren´t so bad. I've already forgiven to my camera that it is not able to take a good quality pictures in the gloomy autumn weather and I also forgot rain, which forced me to buy a new umbrella. 
I have only the best memories in my mind.

Here are some photos of the next two days which I spend in Prague.
We wandered trought Visegrad, which is really unique,especially on a sunny day of September when surrounding countryside is literally playing colors. This is why I love autumn so much!
We also visited Vítkov, where is the statue of Ján Žižka situated. We chose this place because I love history and also it was the first visit of this place for Radka. On Friday night we went to the club with Radka´s nice and sympatic friends. 
The last day we spent on a walk along river Vltava, and of course we had to buy something (finally I have a new handbag!). Finally we finished our fabulous time with the best pie in the world.
So, It was my amazing trip - enjoy the photos!




















Už teraz sa teším na nasledujúcu návštevu Prahy, minimálne na stretnutie s Radkou.
Ako ste strávili víkend vy? 
Zaujali vás aj tieto zákutia Prahy?
Boli ste na nejakom výlete alebo už pilne zarezávate v školách? 
Teším sa na vaše komentáre!

Nezabúdajte na stále trvajúcu GIVEAWAY!

Hardly I got back from Prague,I am already looking forward to my next visit in this amazing place. At least,Im looking forward to seeing Radka.
 Did you find amazing these places I had visited in Prague ? 
How about your weekend?    
Did you arrange some kind of trip or are you studying already ?   
 I ll be glad if you add some comments ,thank u !
With love,
Adriana

nedeľa 16. septembra 2012

Don´t forget - Giveaway!

Ahojte
Chcem vám len pripomenúť moju Giveaway, ktorá stále trvá. 
Na zapojenie vám ostáva ešte celý týždeň, tak šup šup, tí ktorí ste sa ešte nezapojili!
Môžete tak urobiť TU

Držím vám palce a už sa teším na toho šťastlivca, ktorému budem môcť poslať darčeky :)


Prajem krásny nedeľný deň
Adriana

piatok 14. septembra 2012

First time in Prague!

Ahojte,
ak ste čítali posledné príspevky, viete, že som práve na návšteve u Radky v Prahe. Najskôr som mala v pláne, že sa vám ozvem až keď sa vrátim, no predsa len som si našla čas na to, aby som sa s vami podelila o tie najkrajšie zážitky, aspoň prostredníctvom fotiek.
Kedže je to moja premiérová návšteva stovežatej Prahy -podľa Radky "Pražky", neminula ma prechádzka po "Václaváku", výhľad zo Staromestkej veže, nádvorie Pražského hradu, či atmosféra romantického Petřínu.

Hi guys,
as you know , this week I´m enjoying my visit  at Radka´s home in Prague. Previously, I thought I won´t be able  to share the experiences directly from here.Fortunately, I found some  time and decided to post some photos of us in historical town centre. As it is my first stay in this amazing place,  called by Radka " Pražka " , firstly, we visited places typical for  Prague - Wenceslas square,Charles bridge, Prague castle and Petřín hill.



























Navštívili ste už Prahu?
Očarilo vás toto mesto tak ako mňa?

Ja si idem vychutnávať ďalšie momenty pražskej atmosféry v spoločnosti Radky a vám prajem krásny, čo najslnečnejší deň.

What about you ? 
Have you ever visited Prague ? 
Did you find this place as charming as well? 

Im going to spend next two days by having a good time with Radka and enjoying beautiful moments of Prague´s atmosphere.
Have a nice sunny day ! 

Adriana