streda 17. októbra 2012

Lovely black sweater!

Ahojte moje milé priateľky!
Dnes sa Vám hlásim po troch náročných dňoch v škole. Začínam si však zvykať na nový režim a všetko čo ma čaká (a vôbec toho nie je málo) beriem ako výzvu.
Okrem toho, že som včera príšerne zmokla (áno, bolo to hodné filmovej scény nejakej  komédie) som si dopriala aj niečo nové,čím som sa potešila. Svetrík! Dlhší, širší čierny so zlatými "trblietkami". 
A zaľúbila som sa do neho! 
Pár ilustračných fotiek alebo aj "samofotiek" (to,že moja ruka sa stala predmetom každej fotky ignmorujte) kedže času je málo a žiadne veľké outfit fotenie sa mi nepodarilo uskutočniť. Sľubujem,že len čo to bude s časom lepšie pustím sa do toho a pripravím pre Vás niečo, čo bude stáť za to!:)

Hello my dear friends!
Today I am here after really hard three days at school. It is definately better than last week and all I´ll need to handle the following two months I take it as a challenge.
Except that yesterday was raining really heavy and I hadn´t got an umbrella(yes, it could be a good movie scene of some comedies - please try to imagine this scene) I finally bought something new, so I was happy. 
Sweater! Longer, wider, black with gold "glitter".
It was love at first sight.
A few pics for better imagination (please, try to ignore my arm on every picture! :D)
I have almost no time, so I wasn´t able made photos outdoor - I am really sorry and I swear outfit post will appeared here as soon as possible. 







 Ako sa máte vy?
Tiež máte málo času a veľa povinností?
ĎAKUJEM za vaše milé komentáre a prajem krásny večer (dúfam ) plný oddychu.

What about you?
Have you got a lot of work and only a little bit of free time like me?
Thanks for your lovely comments, Have a good evening (I hoppe) full of relaxation.
With love,
Adriana

nedeľa 14. októbra 2012

We want be healthy!

Krásne nedeľné popoludnie všetkým!

Každá z nás sa chce páčiť okoliu, sama sebe a byť so sebou spokojná. Preto siahame po rôznych prípravkoch a pomôckach, ktoré nám pomáhajú tento efekt docieliť. Nesmieme však zabúdať ani na to, aký nesmierne dôležitý je pre nás pohyb a fyzická námaha. Okrem toho,že nám pomáha docieliť vysnívané krivky,blahodarne pôsobí na celý náš organizmus a duševnú pohodu. Vyplavené endorfíny po makaní vo fitku, hodine tanca či bicyklovaní nám na tvári vyčaria úsmev a hneď budeme zas o čosi krajšie! A to je nesmierne dôležité. Doba sa zmenila a väčšina ľudí je nútená tráviť čas pri počítači alebo pri obdobnej sedavej činnosti,ktorá ničí náš zdravotný stav. A preto! Nájdime si hodinku denne a urobme niečo pre seba! Veď investícia do seba nikdy nie je riskantný obchod :)



Jediné čo človek k cvičeniu potrebuje je odhodlanie a aby zotrval - motivácia. Nie je nič lepšie ako keď vás niekto pochváli, že ste zhodili no najväčšia motivácia je vidieť výsledok na vlastné oči! Vtedy to ide ďalej ľahko lebo chceme byť stále lepší a lepší. Mnoho nás však očakáva výsledok veľmi rýchlo, ale po jednom raze sa nedá dosiahnuť to,čo chceme. Teda musíme si uvedomiť, že cvičenie nie je jednorázová záležitosť, ale treba sa jej venovať pravidelne a aktívne.

Ste to,čo jete.
A je to naozaj tak! Keď chcete vyzerať k svetu nestačí len cvičiť ale aj sa vhodne stravovať. Strava,strava,strava ! 
Nahradiť rýchle občerstvenia a mastné jedlá zeleninou, ovocím , bielkovinami, strukovinami a vlákninou. Veľa krát som sa sama odhodlala, že to vydržím a nikdy mi to naozaj nevydržalo dlhšie ako 2 týždne. Tentokrát mi to však ide a sama som zistila, že to je len o zvyku a chcení. A preto vás chcem nakopnúť a ukázať vám, že Všetko sa dá, len treba chcieť! A že sa dá stravovať zdravo a zároveň chutne.
Štartujem teda novú rubriku - We want be healthy! a budem pravidelne pridávať rôzne články s receptami a tipmi ako žiť zdravo a udržiavať sa vo forme. Dúfam, že sa Vám tento nápad bude páčiť a naučíme sa tak spolu niečo nové :)





1 - ZLEPŠIŤ STRAVOVANIE
 2 - VIAC SA HÝBAŤ
 3 -  INŠPIROVAŤ SA A NEVZDAŤ TO

A takto to robím ja




/fotky od môjho kamaráta - začínajúceho nádejného fotografa 
stránka PROFIKAM /


Ako je to s vami a s cvičením?
Venujete sa nejakému športu aktívne alebo iba vo voľnom čase?
Páči sa Vám myšlienka novej rubriky na mojom blogu?

Prajem Vám krásny zvyšok nedele a čo najlepší štart do nového týždňa!

Adriana

sobota 13. októbra 2012

Shine bright like a diamonds!

Ahojte,
mám tu pre vás len taký spontánny krátky príspevok s pár fotkami. Inšpirovala som sa seriálom, ktorého dej sa odohráva okolo roku 1750 a zahrala som sa na grófku. Ach, ako rada by som sa narodila do tej doby!
To obdobie milujem. Iné hodnoty ľudí a mnohé cnosti, ktoré sú dnes už len spomienkou.
Krásne šaty, obrovská krása žien.. skúste sa vcítiť do tej atmoféry.
(pozn. kvalita fotiek je veľmi nízka, ale na večerné svetlo kúpeľne mi to stačí. Dúfam, že čoskoro vás poteším nejakým novým fotením vonku)

Hello,
I have only quick post for you today - some photos inspired by my favourite historical series /1750/
Today I played role of countess. Oh how I wish I lived in 18th century! I really love this period of history. Completely diffrent values of people, a lot of virtues - now only the memories.
 Beautiful dresses, huge beauty.. try to feel this atmosphere.
(sorry for bad photo´s quality, I hope I will be able take some photos outdoor for you)








♥Rihanna - Diamonds♥

Máte radi historické filmy?
Páčila sa Vám móda v 18.storočí?
Prajem krásny zvyšok víkendu!

Do you like historical movies?
Do you like fashion in 18th century?
I wish you great Sunday!

With love,
Adriana♥

štvrtok 11. októbra 2012

Enjoy the autumn!

Ahojte všetci!
Leto nám zanechalo už len spomienky - je nenávratne preč a máme tu jeseň so všetkým čo k nej patrí. Sychravé chladné dni sa striedajú s tými teplejšími slnečnými. Pomaly ale isto sa zo skríň vytrácajú letné sukne,tielka a šaty a nahrádzajú ich svetríky, kožušinky a zatvorené topánky. Svojím spôsobom sa na toto obdobie teším, lebo ho mám v obľube, no na druhej strane ma privádza do šialenstva lebo s ním prichádza aj zistenie , že moja skriňa podlieha absencii niektorých mojich "must have" tejto sezóny. Napríklad taký nový teplý a okulahodiaci svetrík, či kabátik by toto moje šialenstvo určite zažehnali! :)

Hello for everyone!
Summer is definitely gone and we have got only memories -  autumn is here with all which is natural for this season. Weather isn´t good , one day is cold and raining another sunny.. mood is worse. Slowly, dresses and skirts are dissapearing from our wardrobes and we replace these pieces of clothing to more warmer stuffs like sweaters, furs and boots. I like it so on the one hand I am happy but on the other hand it makes me completely mad, because in my wardrobe is a lot of "must have"s from my wishlist still missing.

Tu je malá vzorka toho, čo nám pre túto jeseň pripravili tí najlepší svetoví dizajnéri
Mojím favoritom je Dior a čo vy?
This is only small example, which the best world designers have prepared for this autumn/winter season
My favourite is Dior, what about you?



Burbery
  Autumn/winter 2012



Chanel 
Autumn 2012 




Dior 
autumn/winter 2012



Prada
 fall-winter 2012



Gucci 
autumn/winter 2012

+ video z Fashion Weeku v Paríži
+ video from Fashion Week Paris


Páčia sa Vám kolekcie svetoznámych dizajnérov?
Je niečo čo by ste chceli a chýba Vám to vo vašich skriniach podobne ako mne?
Teším sa na Vaše milé komentáre!

Do you like this collection of world famous fashion designers?
What is piece of clothing which is stil missing in our wardrobes?
I am look forward to your lovely comments!

Adriana

piatok 5. októbra 2012

Autumn photoshooting!

Ahojte dievčatá,
po týždni pauzy sa vám ozývam plná nových zážitkov a zmien. Prvý týždeň na výške bol naozaj makačka, takže nebol čas vymyslieť nič revolučné, s čím by som sa s vami mohla podeliť. Je to úplne odlišné od toho, na čo som doteraz bola zvyknutá a preto bude chvíľku trvať kým si zvyknem. Rozvrh je celkom fajn a kedže mám piatky voľno, dnes som pre vás nafotila pár záberov aby som vám moju absenciu vynahradila. Snáď sa vám budú páčiť :)

Hi girls,
I am here again after a week full of new experiences and changes. This was my first week at the university and I can say it´s absolutely different like system on high school. I hadn´t any time to post something interesting for you, but friday is day when I haven´t lessons so I spent my free time with three amazing girls and we made some photos for us.
I hope you will enjoy and like it ! :)



















Tak toto sú moje kočky! Kika, Laurika (ktorá nám poskytla zrkadlovku a svoje fotografické zručnosti) a moja sestrička Maťka, ktorú už poznáte. Dnes sme fotili narýchlo ale už sme sa dohodli na nasledovnej spolupráci!
 Taaaaaakto sa teším!

Aký bol váš týždeň?
Prežili ste niečo nezvyčajné?

These are my girls! Kika, Laura ( she has really great professional camera and skills) and finally my sister Martina - I think you know her from older posts. Today we have made photos so quickly without some big plans but we would like to do something more atractive next time.
I am look forward to our next photoshooting!

How was your week?
Did you do something interesting/unusual?
Have a great weekend !

From ♥,
Adriana