nedeľa 27. januára 2013

Snowwhite!

Krásny nedeľný večer všetkým!
Skúšky sú konečne za mnou a tak sa začal môj vytúžený, aj keď len týždňový oddych. Ale človeku stačí na oddych aj toľko času. A tak sa ho budem snažiť využiť čo najlepšie a robiť to, pri čom si oddýchnem a načerpám nové sily. Napríklad čítať, alebo aj fotiť a vymýšľať príspevky na blog.. tak ako to bolo napríklad aj včera :)
Spolu so sestrou a jej kamarátkou Laurou, ktorú ste tu už raz mohli vidieť sme boli spraviť nejaké fotky so zrkadlovkou. Aj keď bola zima, atmosféra vonku bola presne taká tá zimná! 
Inak s tým červeným rúžom vyzerám kúsok ako Snehulienka, čo myslíte?


Hello dears!
Finally, my first term at the University is over. I have one week free. It is not so much time, but  I am satisfied. I can read books , watch movies or make some photo. Like it was yesterday. I spend my Saturday with my sister and her BFF. We made some photos, outside it looked like in the fairy tale. I think , with red lipstic I look like Snowwhite. Do you agree with me?
If you want to be some of fairies of film hero, who? And why?
















Keby ste si mohli vybrať akou rozprávkovou bytosťou, alebo filmovým hrdinom by ste sa chceli byť?
Prečo?

Teším sa na Vaše odpovede:)
Nezabúdajte na Giveaway!

Adriana 
 

sobota 26. januára 2013

Malá Giveaway!

Ahojte všetci!
Zdravím Vás v tento voľný sobotný deň a konečne vyhlasujem Giveaway
Ceny sú drobnosti, ale dúfam, že Vás nimi poteším!

Súťažiť môžete o dva balíčky - máte väčšiu šancu, pretože výhercovia budú dvaja:)
Balíček obsahuje: Lak na nechty od H&M, prsteň s motívom orla, náramok, môj obľúbený jahodový balzam na pery, ktorý sa v týchto mrazoch určite zíde a vzorku krému od Vichy

 Balíček 1


Balíček 2

Bonus
Jeden z dvoch výhercov získa ešte Stylingové mlieko, ktoré sa aplikuje pred fénovaním alebo žehlením a ochraňuje vlasy pred teplom od Oriflamu

Pravidlá

1. Byť mojím sledovateľom cez GFC
2. Napísať do komentára svoju e-mailovú adresu 
3. Napísať do komentáru akúkoľvek otázku, ktorej odpoveď by Vás zaujímala (čím originálnejšie tým lepšie!) po ukončení GA z nich niektoré vyberiem a urobím príspevok a tá z 2 výherkýň, ktorej otázka bude zaujímavejšia a originálnejšia vyhrá Bonus
4. Dať like na moju FB stránku TU (nepovinné)

Giveaway bude prebiehať od dnes 26.1 do 9.2.2013 
Držím Vám palce!

Prajem Vám krásne strávenú sobotu,

Adriana :-*

sobota 19. januára 2013

Everything is white!

Krásnu sobotu všetkým!

Dnes sme so sestrou na chvíľku vybehli neďaleko od domu a urobili pár "zimných"  fotiek. Vonku je všade plno snehu, takže počasie je na to ako stvorené. Večer idem k Radke a urobíme si pekné posedenie pred jej odchodom do Dublinu. Už sa na to teším, lebo medzi neustálym učením, ktoré mimochodom ešte stále neskončilo, mi takýto večer určite padne vhod :)

Aké máte plány na dnes Vy? 
Idete niekam žiť, alebo máte iné povinnosti? 




Hello for everyone!

Today I spend some time outside with my sister. We have made some winter photos for you. These days, the weather is typical for winter a lot´s of snow and white sky. 
My plans for today are spend evening in my friend Radka´s house. We would like to be together because one week later she will go to Dublin. I am look forward to it because between the days full of learning it´s really great chill for me.

What about you? 
Do you have some plans for today? 




Prajem Vám krásny zvyšok soboty!

Have a nice Saturday!

Adriana

streda 16. januára 2013

Frankie - The makeup artist!

Ahojte,
7/10 skúšok úspešne DONE. Už sa mi to kráti a za chvíľku si vydýchnem. Dnes mám zas kúsok voľna a tak som sa rozhodla, že sa Vám zas pripomeniem nejakým tým postom. 

Ak ste pravidelne sledovali môj blog, určite viete, že začiatkom septembra som bola na návšteve u kamarátky v Prahe. Okrem chodenia po pamiatkach, som sa v Prahe stihla zoznámiť aj s jej sympatickými kamarátkami. Jednou z nich je aj Francesca, komunikatívna, pozitívne naladená a navyše aj krásna mladá dáma. Vtedy bola čerstvo po absolvovaní maskérskeho kurzu, a mne sa naskytla jedinečná príležitosť stať sa jej modelom. 
Francesca pri svojej práci využíva naozaj kvalitné výrobky akými sú napríklad M.A.C, Dior , YSL či Estee Lauder. 

Toto je "Frankie"



A tu je malá vzorka jej práce

Jej osobný blog, ktorý pred nedávnom rozbehla nájdete TU 








(Fotky nie sú v dobrej kvalite, pretože sme nemali dostatok denného svetla a trochu menšie problémy so spoluprácou s foťákom.)

Tak čo páči sa Vám jej práca? 

Ja sa už teraz teším ako s ňou zas v budúcnosti, na najbližšej návšteve Prahy budem môcť spolupracovať:)

Prajem Vám krásny zvyšok večera,
Adriana

štvrtok 10. januára 2013

My Hall of fame.

You could be the greatest , you can be the best, you can be a king kong banging on your chest. You could beat the world, you could beat the war, you could talk to God, go banging on his door.

Text tejto pesničky momentálne vystihuje moje pocity. Dnes, po zdolaní šiestej a zároveň prvej z troch najťažších skúšok zažívam svoju "malú sieň slávy". Som šťastná, a ďakujem všetkým dobrým karmickým nadpozemským silám, že mi dopriali a vytiahla som si dobrú otázku. John Viklef a Ján Hus spolu s kúskom mojej kreativity mi priniesli hodnotenie A. Počas učenia na predmet zvaný Dejiny politických teórií som sa naučila napríklad to, že "Nemôžeme zmeniť veci, ale môžeme zmeniť svoj postoj k nim." alebo to (a to som si náhodou zobrala aj k srdcu), že "Človek má byť spokojný aj s minimálnym pokrokom." 
Týmto krátkym postom som sa s vami chcela podeliť o svoju radosť, ktorá ale nebude trvať dlho, pretože o 5 dní ma čaká ďalšia (asi aj najťažšia) skúška! 
Tak si idem užiť tento deň a potom pokračovať v makaní. 

Ešte niečo k téme tohoto blogu. Rozmýšľam nad tým, že si z internetu objednám Conversy. Páčia sa mi aj vysoké aj klasické a tak ešte rozmýšľam. A zvažujem alternatívy.
 Čo by ste mi poradili vy?
Máte nejakú dobrú overenú stránku, kde by som si ich mohla objednať?


Today is my day! I passed my exam and I have got the best mark - A , so this is why I am so happy today! My battle against school still isn´t over and tomorrow I have to keep learning. 
I am grateful to God and all the unearthly forces to give me a chance to do it, I have big luck today.
During my learning process I learned for example that " We can´t change things , but we can change the attitude towards them." or that " People should be satisfied also with little progress."
( This is my new philosophy!!!) 

Now, something about fashion! I am thinking about bought of shoes Converse. 
I really like both versions and I prefer bright colors like gray, creamy or dusky pink.
What do you think about it? 


A  na záver trochu narcizmu a mňa, fotky , ktoré sa mi postupom času nakumulovali vo foťáku
(viete, nech nezabudnete, kto vám to píše ;) )

In the end, Some mixture of me! 






Nezabúdaj!
Don´t forget!
You can be the best!


Krásny deň všetkým :)

Adriana

nedeľa 6. januára 2013

It´s time to work a little harder.

Ahojte,
takto narýchlo Vás chcem pozdraviť, a aj keď síce oneskorene ale predsa a zaležať Vám šťastný Nový rok 2013!
Keď už sme prežili koniec sveta, tak nech je tento rok ten najlepší. Aby sme si mohli splniť všetky svoje (tajné) priania. Či už je to cesta okolo sveta, úspešná maturita alebo let balónom.
Samozrejme, po malej pauze nasleduje znova čas učenia a skúšok, uzatvárania polročných známok..
Preto Vám prajem pevné nervy, a čo najlepšie výsledky. Držte palce aj mne, nech už môžem konečne venovať čas aj príjemnejším aktivitám ako je učenie. 

I want you to say Hello and I know it is too late but also I would like to wish you a Happy New Year 2013!
Well, we survived End of the World so I hope this year will be the best for everyone. So that we can meet all our (secret) desires. Whether it's a trip around the world, a successful graduation or ballooning.
Of course, after a small break it´s time to work a little harder again. Lots of us have to deal with learning and testing, half-yearly closing marks .. Good luck and the best results! 
Please, keep your fingers crossed to me!

Tak čo? Učíte sa priebežne, alebo si všetko nechávate na poslednú chvíľu ako ja? 

Krásny zvyšok večera.
Have a beautiful rest of the day.

Adriana