pondelok 24. septembra 2012

My care for beautiful hair

Ahojte
Dnes vám prinášam článok, ktorý sa bude týkať starostlivosti o vlasy. Všetky dobre poznáme staré známe "Vlasy, sú korunou krásy" a tak to naozaj je. Správny účes a dobrá kvalita vlasov naozaj dokážu dodať šmrnc a zakryť iné nedostatky. Vlasy sú to,čo nás robí takými krásnymi a výnimočnými  a preto mi určite dáte za pravdu, že si zaslúžia len tú najlepšiu starostlivosť. Oni nám to potom určite oplatia!

Každá z nás dostala do vienka inú kvalitu, farbu a napokon aj druh vlasov. Preto prvým bodom nášho programu by malo byť to, aby sme vedeli všetko o svojej hrive a mohli tak zvoliť aj vhodné prípravky.
Ja mám vlasy rovné, veľmi jemné a myslím, že tak akurát husté. Napriek tomu som si aj ja prežila zbytočné fénovačky, žehlenia a aj farbenia. Moja pôvodná farba vlasov je špinavý blond, no už dva roky som spokojná tmavovláska.


Možno by ste čakali, že v mojej vlasovej výbave bude veľa prípravkov ale opak je pravdou. Nikdy som sa o vlasy príliš nestarala, ba naopak som ich veselo ničila. Ale oni mi to potom aj patrične zrátali, keď sa mi štiepili, konce boli úplne suché, prestali rásť a na môj vždy dlhý a hustý vrkoč mi zostala len matná spomienka. 
Pred dvoma rokmi som sa rozhodla, že s tým niečom urobím. Už dlho v mojej hlave rezonovala myšlienka, že by som skúsila nejakú tú  čokoládku a zmenila svoj špinavoblondový stereotyp. Z čokoládovej sa stala čierna, ale zvykla som si. Vlasy som si prestala žehliť, fénovala som si ich len v nevyhnutných prípadoch a začala ich viac rozmaznávať. Takto postupujem až dodnes a myslím si, že moje vlasy prešli znovuzrodením.
Toľko z kroniky mojich vlasov a poďme k spomínaným produktom.


Toto sú všetky vlasové produkty, ktoré sa momentálne nachádzajú v našej kúpeľni.
Nemôžem všetky 100% vychváliť, ale pokúsim sa vám ich predstaviť aj so svojimi mínusmi. Každej predsa vyhovuje niečo iné.

1. GLISS KUR- hair repair

Začnem tým najlepším šampónom, ktorému som verná už dlhšiu dobu. Všeobecne GLISS KUR od Schwarzkopf je naozaj kvalitná vlasová kolekcia. Vyskúšala som už niekoľko druhov šampónov tejto značky a nie je nič čo by som im vytkla. Po umytí mám vlasy hebké, lesklé a navyše krásne voňajú!
Tento šampón je určený pre vlasy so sklonom k štiepeniu. Obsahuje 7 regeneračných olejov, ktoré zabraňujú štiepeniu končekov a navyše aj komplex tekutého keratínu, ktorý sa podieľa na odstraňovaní poškodenia vlasu na povrchu a aj vnútri.

Môj tip! Neumývajte si vlasy príliš horúcou vodou a zvoľte radšej vlažnú. Zabránite tak nadbytočnému tvoreniu kožného mazu a vlasy sa vám nebudú mastiť tak rýchlo :)

2. Syoss - silicone free, COLOR&VOLUME

Farbenie je ďalší zásah pre naše vlasy a napriek tomu, že v dnešnej dobe sú farby na vlasy naozaj šetrné a kvalitné, časté farbenie naše vlasy ničí. Preto nasleduje ďalší šampón a kondicionér, tentokrát od Syossu. Oba sú novinkou a boli vyvinuté práve pre farbené a melírované vlasy. Neobsahujú silikóny, parabeny ani parafíny. Sľubujú intenzívnu ochranu farby pred vyblednutím a žiarivý lesk naším vlasom.
So Syoss produktmi som celkom spokojná, ale mám pocit, že po ich použití mám vlasy dosť rýchlo mastné. Vyhráva teda šampón číslo jedna, ale som zástancom striedania.

Môj tip! Po umytí si vlasy nasilu nedrhnite, len si ich mokré zabaľte do uteráka. Nechajte nech sám vsiakne prebytočnú vodu a zabránite tak rozštiepeným končekom :)

3. Balea - balsam

Mojou ďalšou nevyhnutnosťou po umytý vlasov je balzam. Vyskúšala som ich už mnoho a momentálne mám jeden značky Balea. Tento balzam som si kúpila hlavne kvôli krásnej a okúzlujúcej kokosovej vôni, ktorá nesklamala. Balzam navyše obsahuje UV-filtre, extrakt z kokosu a mliečne lipidy. Za hladké vlasy vraj vďačíme vitamínu B3 a B5.
Ja mu však dávam nálepku priemerný.

Môj tip!  Nevyberajte šampón podľa toho ako veľmi pení. To že šampón krásne pení vám nezaručuje, že je ak kvalitný a vaším vlasom pomáha. Niekedy je menej viac :)

4. GLISS KUR - hair repair expres balsam

Po umytí si presušené vlasy nastriekam sprejom od GLISS KUR. Má rovnaké účinky ako už spomínaný šampón a  po jeho aplikácii sa vlasy dajú krásne rozčesať. Okrem toho sú lesklé a voňavé. Používam ho vždy pred príležitostným žehlením, či fénovaním. 
Bez tohoto krásavca si neviem predstaviť ani deň, takže mu určite dávam 1*.

Môj tip! Ak vám vlasy po umytí elektrizujú, nechajte ich uschnúť zabalené v uteráku a potom do nich votrieť kúsok hydratačného krému :)

5. AVON - Advance techniques mirror shine spray

Hoci nie som fanušík vlasových produktov od AVONu, tento sprej sa im naozaj vydaril. Je určený pre všetky typy vlasov a zaručuje nádherný lesk. Toto tvrdenie môžem odsúhlasiť Vlasy sú po nanesení či už na mokro alebo na sucho naozaj lesklé. No pozor! Ak máte vlasy jemné ako ja, stačí si dať len trošku aby ste predišli mastnému efektu.

Môj tip!  Nepreháňajte to s prípravkami na vlasy aby ste ich zbytočne nepreťažili. Občas im dajte aj oddýchnuť, uvidíte, že sa to vyplatí :)

6. Combs and hair-brushes

Ďalšia dôležitá súčasť našej starostlivosti je česanie. Je nevyhnutné aby sme s našimi vlasmi narábali čo najšetrnejšie. Mali by sme mať viac druhov hrebeňov, podľa toho aký máme tip vlasov,alebo či ich češeme mokré/suché. Predídeme tak zbytočnému trhaniu vlasov či bolesti pri ich česaní.
Na mokro používam riedky hrebeň a na úpravu za sucha zas hustý. Pri tvarovaní účesu, či fúkaní vlasov siaham na okrúhlu kefu.

Môj tip! Pravidelne navštevujte kaderníka. Čím skôr sa zbavíte starých a poškodených končekov, tým rýchlejšie sa objavia nové zdravé vlasy :)


Ak by ste v tomto príspevku očakávali laky, gély, vosky či iné podobné vlasové prípravky, asi by ste čakali márne. Nepoužívam nič z toho, možno práve kvôli tomu, že moje vlasy sú jemné alebo aj preto, lebo mám pocit, že tieto produkty mi vlasy zbytočne iba mastia a lepia. Že sú skôr na škodu ako na úžitok.
Preferujem slobodu vlasom s čo najmenším zaťažením. Veď si ich farbím, tak to musím nejako kompenzovať :)

Ó vlasy, vlasy, vlasy!
Sú témou, ktorá sa nedá zhrnúť do jedného príspevku. Mohli by sme sa tu baviť o farbení, strihaní, o tom, ktorej aký účes pristane, a o ďalších rôznych aspektoch, ktoré s vlasmi súvisia.
Ak sa vám tento článok páči, určite časom načriem aj do iných oblastí čo sa vlasov týka.

Akú vlasovú kozmetiku najčastejšie používate?
Máte nejaké skúsenosti so spomenutými prípravkami?
Čo sa vám na vašich vlasoch nepáči a chceli by ste to zmeniť?

Budem sa tešiť ak zanecháte svoj komentár a napíšete niečo o vás a vašich vlasoch
Prajem vám krásny utorok a veľa sily v školských laviciach!
Adriana 

21 komentárov:

  1. Na začiatku príspevku akoby som čítala o sebe. Tiež som si s vlasmi robila všeličo možné, až som si neskor uvedomila, že si ich ničím. Prestať si žehliť vlasy je to najlepšie čo može byť pre vlasy. Mne osobne všetko od Gliss Kur-u vlasy mastí, tak používam žihľavový šampon. Veľmi dobrý príspevok. Takéto sa mi veľmi páčia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu,no je to pravda s tými vlasmi!:)Určite časom takýchto príspevkov pribudne:)

      Odstrániť
  2. Riadne pekný príspevok,šikovniak si !

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Velmi pekne napisany, ja momentalne použivam na tvoje doporučanie(ak si pamätáš) masku na vlasy od loreal taku čiernofialovu, tak uvidim ked dotestujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne!Áno viem,on je proste najlepší len mi ho ukradla mamina keď šla na služobku takže vtedy nebol k dispo!Ale lepší niet,potom čakám recenziu:-P

      Odstrániť
  4. Ten Glis Kurr Oil ma zaujal - vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dnes jsem si koupila syoss, tak jsem na to zvědavá! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taky používám gliss kur bezoplachovou péči i spreje od avonu:) Super článek:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. doma mam tu gliss kuru, ale akosi ju nepouzivam (myslim, ze sa na nu vrhnem teraz). zo syosu som mala uz davno kondicioner, tusim na objem, celkom fajn, len mi potom uz liezlo na nervy, ze sa nejako neminal:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús,na Glisskur som počula naozaj najmenej kritiky:) No tak tak,syosu je dosť veľa a aj ja radšej striedam:)

      Odstrániť
  8. Syoss šampon mám taky, jen ten černy a s tím moc spokojená nejsem, protože se nedostavil ten účinek, co jsem chtěla.. Ale co se týče Glisskur, na jejich přípravky se už delší dobu chystám, protože jsem fakt viděla, že pomáhají.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No,tak asi podobne ako ja.Určite skús a myslím, že nebudeš lutovať:)

      Odstrániť
  9. Asi před 5 lety jsem taky používala Gliss Kur, teď jsem ale věrná kadeřnické kosmetice a nemůžu si stěžovat. Jinak Syoss bych moc nedoporučovala, hrozně rychle mastí vlasy a obsahují poměrně hodně silikonů na které by sis měla dávat pozor, když si vlasy barvíš ;)
    Pěkný článek, dobře se čte akorát bych nesouhlasila se vším co jsem přečetla, ale já jsem hrozný rejpavec co se vlasů týče, tak to prosím neber zle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár a cenné rady! Súhlasiť ani nemusíš o tom to je:)Áno Syoss musím uznať že aj ja mám z neho stále mastné vlasy preto oveľa radšej používam gliss kur a zatiaľ som spokojná:)

      Odstrániť
  10. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj,veľmi pekný článok:)tak tiež zbožňujem šampóny a spreje od Gliss Kur.Proste sú skvelé♥
    http://fashionbycornelia.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za milé komentáre, veľmi si to vážim.
Prajem krásny deň ! :)

Thanks for your lovely comment I really appriciate it.
Have a nice day ! :)