sobota 31. marca 2012

Don´t forget to take care for skin !

Ahojte,
dnes som si pripravila zas nejaké produkty pre starostlivosť o pleť. Pleť má pokožku, na ktorej sa najviac odzrkadľuje náš vek. Dennodenne je vystavovaná rôznym vonkajším vplyvom : slnečnému žiareniu, chladu často mrazom a aj škodlivým žiareniam.
Mnoho z nás má kožné problémy, a častokrát siahneme po produktoch, ktoré nám majú pomôcť proti akné, uhrom či rôznym kožným zápalom, až vtedy keď už je toho veľa a nám sa prestane páčiť náš pohľad v zrkadle. No ja vravím , že prevencia je veľmi dôležitá. Každý má iný tip pleti, mastnú, suchú, normálnu alebo citlivú pleť.

 No tá najzákladnejšia starstlivosť by mala pozostávať z :

- odličovacie mlieko : pretože takmer každá z nás dennodenne využíva kozmetické produkty, ktoré nám pleť dokážu aj pekne znečistiť, pokiaľ by sme šli spať bez dôkladného olíčenia,

- pleťová voda / pleťové tonikum : vraj je medzi tým rozdiel , ale ja som vyskúšala oboje a nejaký veľký rozdiel medzi tým nevidím . Pleť po odličovacom mlieku dočistí a odmastí a krásne osvieži unavenú pleť,

- gél : zíde sa najmň pri problematickej pleti, pretože pomáha redukovať zápali a nečistoty na pleti,

- píling : raz za čas sa určite oplatí zbaviť našu pleť staršej pokožky, ale POZOR !!! pri určitých problémoch pokožky ako zápaloch a akné môže skôr spôsobiť škody ako úžitok, takže vtedy píling určite vynechajte,

- pleťová maska: aspoň raz za týždeň by táto pleťová maska určite nemala na našej tvári chýbať,pretože unavenú pleť krásne napne, / ak nemáte žiadny nápad pozrite si môj starší príspevok s domácimi maskami na pleť /,

- krém na tvár : záverečná bodka, bez ktorej to proste nejde ! Krémy poznáme denné a nočné, ja napríklad používam iba denný pre mastnú pleť, som zástanca toho, že nočný mi stačí používať keď budem maž zrelšiu pleť. Okrem toho používam aj hydratačný a antioxidačný krém , po ktorom mám pleť krásne hebkú. Pri výbere krému dbajte aj na to, aby váš krém mal ochranný faktor, kedže máme pomerne mladú pleť stačí nám nejaká nižšia hodnota.

Pár produktov, ktoré používam :

Chcela by som podotknúť, že s týmito GARNIER produktmi som nadmieru spokojná a po dlhom hľadaní som našla to pravé. Pleť je krásne svieža, má príjemnú nevtieravú vôňu . Ráno a večer bez týchto 2 pomocníkov si už neviem predstaviť !
Vyskúšajte !

Tiež veľmi dobrá značka Avéne, s ktorou som sa zoznámila v čase zápalových problémov pleti mojej sestri.
Ak máte citlivú a problémovú pleť, je to niečo pre vás.

Píling od ORIFLAME, používam 2x za týždeň a som spokojná, aj keď môže vyvolať alergickú reakciu, aj s tým som sa už stretla ale našťastie nie v mojom prípade. Dobrá pomoc pri mastnej pleti!

Pleťové masky AVON, ORIFLAME každá má inú konzistenciu Avon clearskin professional je skôr pasta s granulkami zatiaľ čo Oriflame Swedish SPA je priehľadnejšia a redšia. Viac sa mi osvedčila verzia AVONU.

Krém pre mastnú pleť ORIFLAME , najskôr som neverila že môže byť dobrý ale príjemne ma prekvapil - ľahko sa rozotiera, dlho vydrží a nechýba mu ani spomínaný ochranný faktor.

AVON - planet spa nočný olejček s vôňov jasmínu , ktorá ma úplne nadchla . Nepoužívam ho každý deň, ale sem tam si ho doprajem.



To, čo žiaľ v mojej kozmetike zatiaľ nemá miesto je produkt účinný v boji proti kruhom pod očami, ktoré trápia aj mňa. Tak isto si neviem dať rady s popraskanými cievkami na tvári, najmä v oblasti líc, ktoré nie a nie zmiznúť. Trápia tieto problémy aj vás? Našli ste niečo proti nim?

Tak nezabudnite na ochranu pleti a ak máte najeké skúsenosti alebo ste vlastníkmi produktov, ktoré mi chýbajú sem s snimi !!!

Prikladám ešte jednu skvelú pohodovú pesničku

Rihanna - Drunk on love

Prajem krásny zvyšok víkendu,
Aďka :-*

19 komentárov:

  1. pleť je veľmi citlivá a tak treba používať veľa vecí s kvalitou, aby sme dosiahli taký výsledok ako chceme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nice blog!!!!



    http://www.vigilantlense.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you if you can you can follow me :) And I follow you back !

      Odstrániť
  3. Peeling od ORIFLAME mám taky a jsem spokojená :) Mám citlivou pokožku ale žádnou alergickou rekaci u mě naštěstí nevyvolal :)
    Moc pěknej článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za reakciu :) Takže už druhý spokojný vlastník pílingu :)

      Odstrániť
  4. I use that garnier produts and I like them, they smell great :)
    Nice blog
    xo

    http://undisclozetdesires.blogspot.pt

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I like it so much too :) Good choice ! :)


      thank you so much :)

      Odstrániť
  5. Great tips! i love this post because i think skincare is SO important! btw you have such a cute blog!

    http://sarassweetstyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpovede
    1. to ma veľmi tešťí, dúfam že budeš spokojná čitateľka :)

      Odstrániť
  7. Super článek. :) Avene bych chtěla vyzkoušet. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús aj keď drahšia značka, ale naozaj kvalitka a pleť si ju zaslúži :)

      Odstrániť
  8. Ahoj ja tiez pouzivam kozmetiku garnier na odlicovanie a obcas krem nivea. Napisala som obcas pretoze som akurat narazila na kozmetiku bioderma, ktora mi naozaj pomaha proti akne. Teraz nedavno ked som bola u priatela a ja som sa prave skraslovala na jednu z prechadzok mi priatel povedal : Nika preco mas tolko make upov? .... Ja som ich mala totizto niekolko ale kedze som u neho bola na par dni tak som si ich vzala pre istotu viac a este som mu dodala: davam si make up lebo mam akne ako vacsina ludi. A on mi na to uppne jednoducho odvrkol : tak si kup nieco na akne a nemusis mat tolko make up, zbytocne peniaze. Jeho slova su absolutne logicke :-D a ja som to aj kdesi v kutiku rozumu aj vedela len som sa na to nepozerala z tohto pohladu. A tak teraz s kozmetikou bioderma som spokojna lebo akne uz neni to co byvalo a pouzivam uz len make mnozstvo krycieho kremu. No dufam ze nevadi takyto maly pribeh ale hned ma to napadlo ako som videla tento post ;-)

    Nika

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj, jasné , že nevadí. Je fájn že sa takto podelíš o svoju skúsenosť :) Aj ja som kedysi robila presne túto istú chybu, ale už som sa poučila a s pleťou nejak veľký problém okrem popraskaných cievok a kruhy pod očami nemám :) A Bioderma je skvelá, čítam na ňu samé dobré ohlasy, skúsila som pleťovú vodu a isto po nej ešte siahnem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za milé komentáre, veľmi si to vážim.
Prajem krásny deň ! :)

Thanks for your lovely comment I really appriciate it.
Have a nice day ! :)